Katalysator

recycling

Bij Menten Metaal kunt u voor een heleboel zaken omtrent metaalrecycling terecht, zo ook voor het recyclen van een katalysator. Wij bieden u de beste prijs wanneer u besluit om uw oude katalysator in te leveren bij Menten Metaal. Wij baseren de prijs van uw katalysator op verschillende factoren. De kwaliteit, merk en het type spelen hier allemaal een rol bij. Wij verwerken deze informatie in onze DATA-BASE, die vervolgens de katalysator prijs doet berekenen. Op deze manier kunnen wij de beste prijs garanderen voor onze klanten. Benieuwd waarom het recyclen van een katalysator zo belangrijk is? Lees dan vooral verder!

Acceptatie beleid
Wilt u de actuele prijslijst zien? Bekijk dan de prijslijst van vandaag! Deze wijzigen wij dagelijks voor u.

Wat is katalysator recycling?

Wat is katalysator recycling precies? Katalysatoren zijn stoffen. Deze stoffen zorgen ervoor dat chemische reacties worden versneld. Een katalysator zorgt ervoor dat chemische stoffen worden gefilterd. Zo wordt bijvoorbeeld schadelijke stoffen zoals motoremissies, of stikstofoxiden omgezet in koolmonoxide en andere minder giftige gassen. Na een periode slijten deze katalysatoren en zorgen ervoor dat de chemische stoffen minder goed gefilterd worden. Doordat ze slijten wil dat niet meteen zeggen dat ze niet meer bruikbaar zijn. Hierdoor is het belangrijk dat oude katalysatoren ingeleverd worden om zo de hoeveelheid afval te verminderen en daarbij ook de vraag naar nieuwe katalysatoren te reduceren.

Voordelen van katalysator recycling

Zoals benoemd zorgen katalysatoren er onder andere voor dat de vraag naar nieuwe katalysatoren en afval wordt gereduceerd. Het recyclen van een katalysator zorgt er dus voor dat er minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden. Het produceren van edele metalen kost namelijk veel tijd, energie en grondstoffen. Daarbij zorgt oude katalysator inleveren ook nog eens voor financiële voordelen. Naast het feit dat u wordt betaald voor uw oude katalysator, gaan de financiële voordelen net een stap verder. Het zorgt er namelijk ook voor dat waardevolle materialen teruggewonnen kunnen worden, waardoor kosten bespaard kunnen worden door het verkopen van recyclede materialen.

Waarom is uw katalysator nog geld waard?

Katalysatoren zijn nog geld waard, omdat er bij Menten Metaal de monoliet eruit wordt gehaald. Hierdoor kunnen er in een later stadium het flinterdunne laagje platina, palladium en rhodium worden terug gewonnen. Deze edelmetalen leveren veel geld op.

De prijs van een kilo palladium is de laatste vijf jaar verviervoudigd en brengt momenteel rond de €55.000 op. Heeft u bijvoorbeeld een Toyota Prius? Voornamelijk deze katalysatoren zijn erg gewild. De concentratie palladium is hoger en minder vervuild, waardoor de opbrengst hoger is.

Bent u zelf nog in het bezit van een katalysator en bent u van plan om deze in te leveren? Dan zit u bij Menten Metaal aan het juiste adres. Wilt u eerst graag op de hoogte gebracht worden van de katalysator prijs per kilo? Dat is ook geen probleem. Wij helpen u graag bij het maken van een prijsinschatting zodat u precies weet welke waarde uw katalysator heeft.

Naast het recyclen van katalysatoren, kunt u bij Menten Metaal ook terecht voor het recyclen van andere metalen, zoals accurecycling en metaalrecycling. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden omtrent metaal recycling.

Auto en katalysator

verschroten

Heeft u een Auto te verschroten en daar zit de katalysator nog onder? Dan kunt u bij ons gemakkelijk een auto hier inleveren tegen een goede prijs.

Katalysator

checken

Bij ons kunt U geheel vrijblijvend uw katalysator laten checken om te kijken wat deze waard is! Altijd een betrouwbare prijs door middel van onze data-base. Neem hiervoor contact met ons op.

Metaal

recyclen?

U kunt bij Menten Metaal natuurlijk ook uw metaal recyclen.