Metaal

recycling

Bij Menten Metaal kunt u terecht voor het recyclen voor verschillende metalen. We onderscheiden bij Menten Metaal verschillende soorten en ondersoorten, bijvoorbeeld kopers, aluminium, zink, roestvrijstaal, lood, accu’s etc. Al deze non-ferro materialen worden gescheiden naar kwaliteit en prijsklasse. Non-ferro zijn materialen die geen ijzer bevatten, of waar ijzer legeringen niet het hoofdbestanddeel zijn. Wij hebben een acceptatiebeleid opgesteld zodat u precies weet welke materialen wij ontvangen, vergoeden of helemaal niet aannemen. Bent u benieuwd naar onze werkwijze omtrent het recyclen van metalen? Lees dan snel verder!

Acceptatie beleid
Wilt u de actuele prijslijst zien? Bekijk dan de prijslijst van vandaag! Deze wijzigen wij dagelijks voor u.

Waarom is metaalrecycling belangrijk?

Metaalrecycling is belangrijk omdat recyclen natuurlijk bijdraagt aan de duurzaamheid. Doordat we metalen weer kunnen hergebruiken, hebben we minder grondstoffen nodig. De vraag naar nieuwe metalen wordt lager bij metaalrecycling, omdat gerecyclede materialen hergebruikt kunnen worden. Het zorgt er daarbij ook voor dat er minder afval is. Afval is natuurlijk een grote factor voor de vervuiling van het milieu. Door het hergebruiken en recyclen van metaal zorgen we er samen voor dat we overtollig afval kunnen reduceren.

Onbekend metaal

Wanneer u in het bezit bent van verschillende metalen, maar u weet niet precies onder welke categorie deze metalen vallen, dan is dat geen probleem. U kunt bij Menten Sittard terecht voor het achterhalen van uw materialen. Vervolgens kunnen wij voor u een idee geven van het soort metaal wat u graag wilt recyclen. Zoals u wellicht in ons acceptatiebeleid heeft gelezen, hebben wij een lijst aan metalen die wij vergoeden, lijst aan metalen die wij niet aannemen en metalen die wij tegen een vergoeding zullen aannemen. Na het vaststellen van het metaal kunnen wij u vertellen wat de volgende stap is bij de metaalrecycling.

Metaalrecycling hoe gaan we te werk?

Of u nu veel, weinig, zware of lichte metalen wilt komen afleveren, dat is allemaal geen probleem. Zowel als particulier als bedrijf kunt terecht bij Menten Metaal in Sittard. Wij beschikken namelijk over kranen, vrachtauto’s, heftrucks, bakken, containers en nog veel meer. Op deze manier maken we het onszelf niet alleen makkelijk, maar u ook.

Wanneer u bij ons uw metalen kwijt wilt, dan zullen we eerst met u meekijken welke metalen u heeft meegenomen en hoe wij deze het beste kunnen recyclen. Door ons ervaren personeel, weten wij snel te werken en de metalen zo goed mogelijk in te dalen in de juiste groep. Vervolgens kijken we met u mee of u van ons een vergoeding krijgt of dat wij de metalen tegen een vergoeding van ontvangen.

Volgens zorgen wij ervoor dat al uw metalen op de juiste manier worden verwerkt. Bij ons staat milieuvriendelijkheid namelijk hoog in het vaandel. Wij werken milieubewust en klantvriendelijk. Houdt er tevens rekening mee dat wij de volgende regels hanteren:

  • Legitimatie plicht
  • Milieu eisen
  • Veiligheidseisen
  • Administratie eisen

Naast het recyclen van metaal staan wij ook voor u klaar wanneer u een accu wilt recyclen, of een katalysator. Wij nemen deze graag van u over!

Heeft u toevallig een heleboel metaal liggen en bent u benieuwd naar de oud ijzer prijs bij Menten Metaal? Twijfel vooral niet en kom bij ons langs, of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

metaal recycling

Wegen en

sorteren

De metalen worden secuur gewogen. Op onze weegschalen, die zijn geijkt tot en met 50 ton. En na dat de metalen gewogen zijn worden ze netjes gesorteerd in onze containers.

Makkelijke

uitbetaling

De betaling kan plaatsvinden zoals U het wenst en wilt, contant of per bank. Bij grotere hoeveelheden en mooie vrachten kunnen wij U wellicht extra goede prijzen aanbieden.

Katalysator

recyclen?

Bij Menten Metaal kunt u ook uw katalysator recyclen!