Accu

recycling

Accu’s worden door ons dagelijks aan de lopende band gebruikt. Waarschijnlijk ook in apparaten waarvan u wellicht nog niet eens wist dat ze gedreven worden door een accu. Apparaten die zoal een accu bevatten zijn: telefoons, laptops, (elektrische) auto’s en ook zonnepanelen. Accu’s zijn dus bijna overal te vinden. Doordat er steeds meer apparaten op de aarde komen, neemt de vraag naar accu’s dus ook steeds meer toe. Het is dus nog nooit zo belangrijk geweest om accu’s te recyclen.

Menten Metaal is gespecialiseerd in het innemen van oude loodaccu’s (accu recycling). De oude accu prijs hangt van meerdere factoren. Wij hanteren prijzen op basis van de beursprijzen van lood en verwerkingskosten van oude accu’s. Het afgelopen jaar varieerde de inkoopprijs van loodaccu’s tussen €0,50 en €0,70 per kilo. Zie onze prijslijst voor meer informatie.

Acceptatie beleid
Wilt u de actuele prijslijst zien? Bekijk dan de prijslijst van vandaag! Deze wijzigen wij dagelijks voor u.

Voordelen van accurecycling

Door het recyclen van accu’s draagt u bij aan het reduceren van afval. Het is logisch dat accu’s na een periode slijten en dus minder effectief zijn, maar dat wil niet zeggen dat deze accu’s niet meer werken of opnieuw gebruikt kunnen worden. Daarom is het erg belangrijk om de accu’s te recyclen. Accu’s kunnen hierdoor een nieuw leven krijgen, waardoor minder nieuwe accu’s geproduceerd hoeven te worden. Als gevolg van de productie van minder accu’s worden er minder grondstoffen gebruikt en kunnen we de hoeveelheid afval reduceren. Het recyclen van accu’s is dus ontzettend waardevol voor het milieu.

Waarom is uw accu nog geld waard?

Accu’s bestaan uit een polypropyleen of bakelieten behuizing, loodverbindingen en zwavelzuur. Ze worden gebruikt voor de elektrische aandrijving van auto’s en van andere vervoer- en huismiddelen en voor noodstroomvoorzieningen, bijvoorbeeld in telefooncentrales en andere installaties. Bij de verwerking van oude accu’s afkomstig van particulieren, garages en autosloop- en demontagebedrijven, wordt in Nederland meer dan 20.000 ton per jaar verwerkt. Bij deze verwerking ontstaan nauwelijks reststoffen. Door de positieve restwaarde van het lood is het inzamelrendement zeer hoog (98%) en maken de accu’s tegenwoordig deel uit van het assortiment van oud metaal handelaren.

Doordat de accu’s in het begin van de jaren negentig werden aangewezen als gevaarlijk afval, is voor de handel in accu’s een speciale vergunning vereist. Vanwege de benodigde schaalgrootte heeft Nederland sinds twee decennia geen verwerkingsmogelijkheden. De accu’s worden in buitenlandse installaties gerecycled.

Heeft u dus accu’s die u graag wilt recyclen en bent u benieuwd naar de accu prijs per kilo? Dan bent u bij ons aan het juist adres. Wij kunnen u namelijk helpen met het recyclen van accu’s en daarbij u ook een prijsindicatie geven voor loodaccu prijs per kilo. Twijfel dus vooral niet om eens langs te komen, of om contact met ons op te nemen omtrent het recyclen van accu’s.

Heeft u geen accu’s, maar beschikt u wel over andere metalen, of zelfs katalysatoren? Ook die kunt u bij ons recyclen. Wij bij Menten Metaal vinden het namelijk erg belangrijk dat metalen op de juiste manier gerecycled worden, voor ons is milieuvriendelijkheid dan ook echt een prioriteit. Kom dus gerust bij ons langs om uw accu’s, metalen en katalysatoren te recyclen. Bekijk ons servicegebied voor een locatie bij u in de buurt.

accu recycling

Let

op!

Nikkel-Cadmium accu’s, oplaadbare accu’s van handgereedschap en batterijen worden niet ingenomen.

Partij

accu’s

Als U een grotere partij accu’s heeft dan kunnen wij voor U een vloeistofdichte accubak en eventueel transport regelen.

Container service

& transport

Menten Metaal biedt ook container service & transport aan!