Over

ons

Menten Metaal B.V. Sittard is in de regio Zuid-Limburg reeds vele jaren een bekend en vertrouwd adres voor zowel particulier en bedrijven voor al uw metalen, oud-ijzer, autowrakken katalysators & accu’s. Onze kernactiviteiten zijn het recyclen van Ferro- en non-ferro metalen op een deskundige en milieuvriendelijke manier, onze klantvriendelijkheid, correcte prijzen en goede afspraken staan bij ons daarbij hoog in het vaandel.

Over ons
RDW logo
Gemeente Sittard- Geleen

De start van

Menten Metaal

Menten Metaal V.O.F. in Sittard is sinds 1970 een gevestigde groothandel in Ferro en non-ferro metalen. Het Metaalbedrijf werd opgericht in 1970 door Dhr. H. Menten. Het Metaalbedrijf wat in het begin van jaren 70 een bescheiden imago had met een klein werf en klantenkring kreeg snel een goede status om metalen en oud-ijzer te kopen en verkopen. In de loop van de jaren 70 en 80 heeft de Dhr. H. Menten veel kennis en ervaring in deze handel opgedaan waardoor de zaken uitstekend liepen. De klantenkring werd steeds groter en het metaalbedrijf werd al snel een begrip in de regio Sittard-Geleen en werd een belangrijk item in de recycling branche. Ook het werf kreeg een facelift want het kreeg een grondstuk erbij waar het bedrijf nodig behoefte aan kreeg. In de jaren 90 maakte het bedrijf grote stappen door landelijk en internationaal actief te zijn. Ook kwam Dhr. H. Menten zijn zoon in beeld, W. Menten, die graag een steentje bij wilde dragen in het bedrijf, ondanks zijn jonge leeftijd, 21 jaar, heeft hij snel de vaardigheden onder de knie gekregen en deed hij samen met zijn vader mee in het bedrijf.

Familie Menten

Samen gingen ze ervoor om het bedrijf nog beter op de kaart te zetten en maakten van het bedrijf o.a. een B.V. voor heen V.O.F. Het moderniseren van het bedrijf stond nogmaals in de planning. Helaas door gezondheidsproblemen van de Dhr. H Menten konden ze samen de plannen niet voortzetten en kwam Dhr. W. Menten er helaas alleen voor te staan. Eind jaren 90 namen de gezondheidsproblemen van Dhr. H. Menten toe waardoor hij geen vaste waarde in het bedrijf kon zijn. Toch gingen de zaken goed en in 1998-1999 kwam alsnog het moderniseren van het bedrijf: het werf kreeg een vloeistofdichte vloer. Dhr. H. Menten Overleed 12 januari 2002 op een te jonge leeftijd van 55 jaar.

Groei van het bedrijf

Dhr. W. Menten Directeur van Menten Metaal B.V. heeft tot heden een bedrijf wat nog steeds een enorme groei doormaakt o.a. is Menten Metaal B.V. NIWO Gecertificeerd en sins 2006 lid van MRF (Metaal Recycling Federatie). Sinds 2009 heeft Menten Metaal B.V. een enorme uitbreiding begaan. Het werf is hier een groot onderdeel van, een grote opslag hal en een stuk grond wat het werf nu qua plaats verdubbelt. Een nieuwe weegbrug 50T, nieuwe kranen, vrachtwagens, heftrucks, een hal, etc. Al dit draagt bij in de modernisering van het bedrijf.