Oud ijzer Landgraaf

In de regio Zuid-Limburg vindt u dé ijzerboer van Landgraaf en omstreken. Menten Metaal B.V. Sittard is namelijk een bekend en vertrouwd adres voor zowel particulieren als bedrijven. U kunt bij ons terecht voor al uw metalen, oud ijzer, autowrakken, katalysators én accu’s. Het recyclen van oud ijzer in Landgraaf en de regio is dus ook onze kernactiviteit. Hierbij verwerken wij zowel Ferro- als non-Ferrometalen op een deskundige en milieuvriendelijke wijze. In ons bedrijf staan klantvriendelijkheid, nette prijzen en goede afspraken hoog in het vaandel. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we graag samen wat er mogelijk is.

Voor metaalrecycling in Landgraaf bent u bij ons op de juiste plek

Bij het recyclen van metaal onderscheiden wij verschillende soorten en ondersoorten metalen. Het eerste onderscheid dat wij maken, is tussen ferro- en non-ferrometalen. Ferrometalen zijn die materialen, met name legeringen, waarbij het voornaamste bestanddeel ijzer is. Hierdoor worden deze ook wel magnetische metalen genoemd. Op grond van hun magnetische eigenschappen worden ook kobalt, nikkel en gadolinium tot de Ferrometalen gerekend.

Alle overige metalen zijn dus non-ferrometalen en worden ook wel niet-magnetische metalen genoemd. Denk bijvoorbeeld aan koper, aluminium, zink, lood en dergelijke. De metalen die u bij onze ijzerboer in Landgraaf inlevert, worden gescheiden en gesorteerd naar kwaliteit en prijsklasse. Dit doen wij zodat u precies weet welk materiaal u in uw bezit heeft. Voor meer informatie over welk materiaal wij aannemen, kunt u ook ons acceptatie beleid lezen. Voor de metaalrecycling in Landgraaf beschikken wij over kranen, vrachtauto’s, heftrucks, bakken, containers en andere handige apparatuur. In principe dus alles wat het u én ons gemakkelijker zal maken.

Uiteraard houden we strikt rekening met onder andere legitimatie plicht, milieu eisen, veiligheidseisen en administratie-eisen. Op onze weegschalen, geijkt tot en met 50 ton, worden de afgeleverde metalen secuur gewogen. Vervolgens worden de metalen netjes gesorteerd in onze containers. Ondertussen kan de betaling plaatsvinden zoals u dat wilt, contant of per bank. Bij grotere hoeveelheden en mooie vrachten van oud ijzer in Landgraaf is het zelfs mogelijk om u extra mooie prijzen aan te bieden.

Actuele prijslijst

Wat te doen met koper in Landgraaf

Zoals wij eerder hebben vermeld, is koper een non-ferrometaal. Het is een zacht materiaal, waardoor het eenvoudig te verbuigen en bewerken is. Daarnaast is het ook een uitermate geschikte geleider voor elektriciteit en warmte. Hierdoor wordt het in de industrie op grote schaal gebruikt en is koper in Landgraaf vanwege die redenen dus ook redelijk wat geld waard. Daarnaast is het recyclen van koper ook nog ontzettend goed voor het milieu. Met name omdat er dan geen nieuwe bronnen aangeboord hoeven te worden.

Wij nemen dus graag uw koper in Landgraaf uit handen en zullen u hier zonder twijfel de juiste prijs voor teruggeven. Bent u benieuwd naar de huidige koperprijs in Landgraaf en de regio? Dan kunt u het beste onze actuele prijslijst bekijken.

Wat te doen met al uw witgoed in Landgraaf

Witgoed is de verzamelnaam voor een grote diversiteit aan huishoudelijke apparaten, welke allemaal afhankelijk zijn van elektriciteit. Denk hierbij aan koelkasten, wasmachines, vriezers, afwasmachines en droogtrommels. De term is ontstaan doordat vroeger al deze apparaten meestal wit van kleur waren.

Aangezien huishoudelijke apparatuur doorgaans iedere dag van de week worden gebruikt, kunnen deze op den duur stuk gaan. U kunt deze op dat moment zeker laten maken door een specialist, echter kan het zijn dat de reparatiekosten uiteindelijk de pan uit rijzen. Op dat moment doet u er verstandig aan om uw witgoed in Landgraaf en omstreken bij ons in te leveren. Veel materialen kunnen namelijk opnieuw worden gebruikt. Dit bespaart niet alleen grondstoffen, maar zorgt ook nog voor minder afval. Kijk wel goed naar ons acceptatie beleid, want niet ieder huishoudelijk apparaat nemen wij aan. Dit in verband met veiligheid voor onszelf en het milieu.

Voor het recyclen van oud ijzer in Landgraaf en omstreken bent u dus bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat alle Ferro- en non-Ferrometalen die u bij ons inlevert, op een deskundige én milieuvriendelijke manier worden verwerkt. Om onze klantvriendelijkheid staan wij bekend en dit realiseren wij door het voeren van correcte prijzen en goede afspraken. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag verder.

NEEM CONTACT OP MET MENTEN METAAL

Voor al uw vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.