Oud ijzer Limburg

In de pittoreske zuidelijke provincie van Nederland vindt u dé ijzerboer van Limburg. Menten Metaal B.V. Sittard is namelijk, voor zowel particulieren als voor bedrijven, een bekend én vertrouwd adres op het gebied van metaalrecycling. Bij ons kunt u terecht voor al uw oud ijzer, metalen, katalysators én accu’s. De recycling van oud ijzer in Limburg is zonder twijfel onze kernactiviteit. Op een deskundige en milieuvriendelijke manier verwerken wij niet alleen Ferro-metalen, maar ook vele non-Ferrometalen. Binnen ons bedrijf staat u als klant hoog in het vaandel. Hoe u dit ervaart? Door onze klantvriendelijkheid, nette prijzen en goede afspraken. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, we kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Wat kunt u doen met uw koper in Limburg?

Koper is één van de non-Ferrometalen die wij graag uit hand nemen. Vanwege het feit dat het een zacht materiaal betreft, is het eenvoudig te verbuigen en bewerken. Ook is het een perfect geschikte geleider voor zowel elektriciteit als warmte. Om deze redenen wordt koper op grote schaal binnen de industrie gebruikt en hierdoor is koper in Limburg aardig wat geld voor u waard. Daarnaast is de recycling van koper ook nog bijzonder milieuvriendelijk. Voor het recyclen hoeven er namelijk geen nieuwe grondstoffen gewonnen te worden.

U kunt dus gerust uw koper in Limburg bij ons uit handen geven. Want wij zullen u hier natuurlijk een mooie vergoeding voor teruggeven. Wilt u weten wat de huidige koperprijs in Limburg is? Kijk dan even naar onze actuele prijslijst.

Actuele prijslijst

Bij ons kunt u met uw witgoed in Limburg terecht

Koelkasten, vriezers, wasmachines, droogtrommels en afwasmachines. Enkele voorbeelden van diverse huishoudelijke apparaten, die allemaal afhankelijk zijn van elektriciteit. Deze apparaten waren vroeger doorgaans wit van kleur, waardoor de term witgoed is ontstaan.

Deze huishoudelijke apparatuur gaat vaak door het dagelijks intensieve gebruik, na verloop van tijd kapot. U kunt er dan voor kiezen om het betreffende apparaat te laten repareren door een monteur, echter zullen deze reparatiekosten op den duur de waarde overstijgen. Op dat moment kunt u er beter voor kiezen om uw witgoed in Limburg bij ons in te leveren. De meeste materialen kunnen namelijk worden hergebruikt. Wat niet alleen grondstoffen bespaart, maar ook nog voor minder afval zorgt. In verband met de veiligheid voor onszelf en het milieu nemen wij echter niet alle huishoudelijke apparatuur aan. Kijk daarom vooraf even naar ons acceptatie beleid.

Metaalrecycling in Limburg doet u bij ons

Met betrekking tot het recyclen van metalen maken wij onderscheid tussen verschillende soorten en ondersoorten van metalen. Het duidelijkste onderscheid maken wij tussen Ferro- en non-Ferrometalen, welke wij eerder al kort hebben benoemd.

Bij Ferrometalen is het voornaamste bestanddeel ijzer en daardoor worden deze materialen, met name legeringen, ook wel magnetische metalen genoemd. Om deze reden worden ook kobalt, nikkel en gadolinium vanwege hun magnetische eigenschappen tot de Ferrometalen gerekend. Alle niet-magnetische metalen, waaronder dus ook koper, worden daarom non-Ferrometalen genoemd. Naast koper behoren ook lood, aluminium, zink, enzovoorts tot de non-Ferrometalen.

U kunt uw metalen ongescheiden bij onze ijzerboer in Limburg inleveren. Wij zullen deze vervolgens scheiden en sorteren naar kwaliteit en prijsklasse. Zo weet u welk materiaal u in uw bezit heeft en welke vergoeding hier tegenover staat. In onze actuele prijslijst kunt u de hoogte van de vergoeding voor uw materiaal terugvinden.

Voor de metaalrecycling in Limburg beschikken wij in principe over alle apparatuur dat het voor zowel u als ons gemakkelijker zal maken. Denk bijvoorbeeld aan kranen, heftrucks, containers, vrachtauto’s, bakken en dergelijke. Daarnaast houden wij strikt rekening met zaken als legitimatie plicht, administratie eisen, veiligheidseisen en milieu eisen.

Op onze tot en met 50 ton geijkte weegschalen worden de door uw afgeleverde metalen zorgvuldig gewogen. De gewogen metalen worden vervolgens secuur gesorteerd in onze containers. Ondertussen kunt u ervoor kiezen om de betaling contant of per bank te laten voltrekken. Heeft u grotere hoeveelheden en/of mooie vrachten van oudijzer in Limburg of Maastricht en Stein? Dan kunnen wij u zelfs nog mooiere prijzen aanbieden.

NEEM CONTACT OP MET MENTEN METAAL

Voor al uw vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.